Natuurlijke Anticonceptie

vrouwtjes-v6-zonder-hartjes hartje
anticonceptie-vrouwtje-website-v4

Natuurlijke Anticonceptie

De meeste voorbehoedsmiddelen proberen via hormonen, chemicaliën of barrières een zwangerschap te voorkomen. Maar wat als je zelf je anticonceptie kunt bepalen, enkel door goed te luisteren naar je eigen lijf?

Betrouwbaar & Natuurlijk

Dagelijks geeft je lichaam signalen af over waar jij je in je cyclus bevindt. Er zijn diverse natuurlijke methodes beschikbaar, maar de betrouwbaarheid daarvan varieert enorm. Sensiplan is een methode ontwikkeld om al deze waarnemingen op een geordende manier te kunnen noteren, interpreteren en tot de berekening van je meest vruchtbare en onvruchtbare fase per cyclus te komen.

Deze methode is zeer betrouwbaar! Sensiplan heeft een gebruikerszekerheid van 1,8 en een methodische zekerheid van 0,4 in de Pearl Index. Dit betekent dat in de praktijk van de 100 vrouwen die de methode ter anticonceptie gebruiken, jaarlijks bij 1,8 zwangerschap het gevolg is. Dit is vergelijkbaar met de pil. En betrouwbaarder dan het condoom. Deze zeer hoge betrouwbaarheid wordt alleen bereikt als de gebruiksters de methode door een gecertificeerde consulent hebben geleerd.

Voordelen

Het mooie van deze methode is dat het meer is dan anticonceptie. Je komt weer in contact met je eigen lijf en leert ernaar luisteren. Geen vervuiling van het milieu. Geen vreemde stoffen in het lichaam. Je mag het zo accepteren zoals het is. Het is ook nog goed voor je relatie! De Rutger NISO groep concludeerde dat Natural Family Planning de meest communicatie-bevorderende methode is voor geboorteregeling.

Je kunt er elk moment mee stoppen, zonder ontwenningsverschijnselen. Besluit je je kinderwens te willen vervullen, dan heb je al inzicht in je cyclus en kun je de methode andersom gebruiken. Daardoor is het ook zeer geschikt voor geboortespreiding tussen het gewenste aantal kinderen.

Wat kan ik voor je doen

Mijn doel is dat je deze zelfstandig en vol vertrouwen de signalen van je lichaam leert herkennen en interpreteren.

Ik geef cursussen in kleine groepjes of privé. We bekijken samen wat ik voor jullie kan betekenen en wat het beste bij jullie past. Je partner mag altijd gratis deelnemen en is van harte welkom!

Geef je borstvoeding? Zit je in de overgang? Of ben je net gestopt met de pil? Ook in deze bijzondere periodes kan ik je ondersteunen.

"Je vruchtbaarheid is iets waarvan je is aangeleerd dat het mysterieus is. Terwijl het eigenlijk heel duidelijk is!

Door deze cursus krijg je inzicht in wat je lijf te vertellen heeft. Dat is zo'n mooie ontdekking!"

Contact & Aanmelding

Bent je nieuwsgierig geworden of wil je meer weten? Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op.

Gebruik hiervoor onderstaand formulier of stuur een e-mail naar iris@lunalife.nl

je naam
telefoonnummer"
e-mail adres

© LunaLife 2015